“Mic-key wordt Tummy button”

02-11-2016

Vanuit de ziekenhuisapotheek wordt aan uw instelling een assortiment enterale voedingssystemen van de leverancier Cobra Medical geleverd. Cobra Medical informeert ons dat de producten en accessoires met de naam Mic-key zullen worden vervangen door Tummy Button van de fabrikant Medilime.

Cobra Medical stuurt de volgende toelichting

“De Tummy Button van MediLime behoort tot de nieuwste generatie voedingskatheters. Hij is gemaakt in samenwerking met verpleegkundigen en op basis van gebruikersvragen.
De kwalitatief hoogwaardige voedingskatheter voldoet aan alle standaarden.
De Tummy Button wordt door de buikwand, via de stoma, in de maag geplaatst. Met de bijgeleverde invoergeleider is de plaatsing zeer eenvoudig. Met behulp van een ballon blijft de voedingskatheter op zijn plaats zitten. De gebruiker kan de Tummy Button zelf verwisselen.
De gebruiksvriendelijke button ligt plat op de huid waardoor deze niet blijft haken. Alleen tijdens het toedienen van voeding en medicatie wordt er een verlengslang aan gekoppeld. Patiënten die langdurig op sondevoeding zijn aangewezen, hebben met de Tummy Button een onbeperkte (bewegings)vrijheid.

De Tummy Button is in tegenstelling tot andere voedingskatheters gemaakt van de puurste siliconen – het meest lichaamsvriendelijke materiaal – en bevat geen weekmakers.
De Tummy Button is uitvoerig getest. Verpleegkundigen zien veel minder huidirritaties bij gebruikers en zij zijn om die reden enthousiast. De Tummy Button van MediLime en bijbehorende accessoires voldoen aan de nieuwe wereldwijde standaard voor voedingskatheters (ENFit).
De MIC-key werd geleverd met 2 verschillende verlengslangen die passen op de Tummy button. Verlengslangen worden niet standaard meegeleverd en zijn los (per 10 stuks) te bestellen.

Door de uitgebreide maatvoering van de voedingskatheter is voor elke gebruiker een passende oplossing te vinden. De juiste lengte wordt eenvoudig bepaald door eerst de stoma te meten met een meetkatheter.
De Tummy Button is verkrijgbaar in 14 stomalengtes en in de frenchmaten 12, 14, 16, 18, 20 en 24. De verlengslangen zijn universeel en passen daardoor op elke maat button. De button kan alleen geplaatst worden bij patiënten die al een stoma hebben.”

De assortimentswijziging zal door de ziekenhuisapotheek automatisch worden uitgevoerd zodra de nieuwe systemen worden geleverd.

Voor inhoudelijke vragen en eventuele consequenties van deze omzetting verwijzen wij u naar Cobra medical: www.cobramedical.com of info@cobramedical.com of tel 050-5280498.

Samenvattend
  • Voorheen: Mic key producten en accessoires van Cobra Medical
  • Nieuw: Tummy Button producten en accessoires van Medilime (inhoudelijke vragen over de omzetting via Cobra Medical)

Zou u ook uw medewerkers en of collega’s hiervan op de hoogte willen stellen?